Brod u boci

Bambi na ledu

Zivot — Autor unajedina @ 23:15

 

Dodirnuta carobnim stapicem,prisustvovala sam najlepsem plesnom dogadjaju u ovom gradu.

Moj prvi izlazak na takav profesionalni ples,trema koja je prethodila,uzbudjenje,pomalo i strah od nepoznatog...da li cu se snaci.Tesila sam sebe da cu samo posmatrati,zavaljena na sigurnoj udaljenosti.

Nisam pojma imala sta ce me zadesiti.Vremeplov koji me je vratio u period bajki,lepote,carolije.

Divne haljine dama,predivna plesna sala,duh koji se oseca u vazduhu.Predivni plesovi koji su se zavrteli uz muziku...Prvo stara kola koja su se igrala na dvoru.

 

 

Zatim plesni nastup grupe Konstantina Kostjukova.Kad smo vec kod njega...oborio me sa nogu,pravi zivi stvarni princ.Gracioznost kojom pleni,lepota,sarm odvlacili su poglede mnogih devojaka prema njegovom stolu.I moj priznajem,ne stidim se.Najvise zalim sto nisam uspela da smognem snage i pridjem bar da se fotografisem sa njim.Gledala sam ga jednom kao Zorbu i ostala ocarana.Bozanstven je sa svojim stavom i drzanjem iskusnog baletana i plesaca.

 

 

Zatim tu je bila i jedna dama,koja uprkos tome sto nije plesala celu sezonu,odigrala je savrseno 6. plesova,a najdrazi joj je bio sa jednim neodoljivim mladicem u belom sesiru,koji je izazivao paznju mladih plesacica cak i vise nego Kostjukov.

 

 

 

Najsladji su mi bili maleni pacici.Preslatki mali plesaci,koji plesu isto tako dobro kao veliki i sanjaju velike plesne snove.Prvo su iz prikrajka posmatrali...

 

 

Kako plesac plese sa jednom od najboljih plesacica u sali...

 

 

E sad cu vam pokazati sta je hrabrost!

Gest koji me je oborio s nogu.Nakon profesionalnog plesa jedne od najboljih plesacica sa iskusnim plesacem,nase malo hrabro pace,prilazi toj istoj plesacici i hrabro trazi svoj ples...

 

 

Nakon te scene,doticni mali dasa postao je moj heroj veceri.Nadam se da cu ja jednom plesati sa njim.

I tako,predivno vece se blizilo kraju...cipelica je stajala i dalje kao dekoracija trazeci svoju princezu...

 

 

Nakon cega sam je dodelila mladoj dami u najlepsoj haljini,kao buducoj svetskoj zvezdi u plesu...

 


 

I tako...sta da vam kazem.Pored svih tih iskusnih plesacica u njihovim udobnim plesnim cipelicama,shvatih koju sam gresku napravila sa svojim najvisim mogucim tankim potpeticama i to na uglacanom plesnom parketu.

Da,da...izgledala sam kao Bambi na ledu,to malo pokreta koje sam pravila dok sam pravila fotografije.Platih danak neiskustvu.

 

 

Sta da vam kazem.Una ne bi ono sto jeste...tako da odlucih nepovratno...Nikada vise necu biti kao Bambi na ledu.Naucicu da se ponasam kao dama,a razmisljam kao muskarac.Naucicu i ja da plesem,ovih dana upisujem plesnu skolu...I nabavicu jedne ovake plesne cipelice,stvarno ko moze da im odoli?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sta ce dalje biti...Videcemo.

Shvatila sam da zivot nije cekanje da oluja prodje.

Zivot je nauciti plesati na kisi.

 

 

Posvecujem ovaj post Sanjarenja,koja mi je pokazala bajku i ucinila da se nepovratno zaljubim u ples,i da krenem putem kojim se redje ide...Mojoj dobroj Vili.

Powered by blog.rs