Brod u boci

Paznja,zena za volanom!

Zivot — Autor unajedina @ 11:46

Ocajan sam vozac.Priznajem.

Klasicno zensko za volanom.Ne verujete mi?

Pitajte mog instruktora voznje...

Bilo je to davne 2000. godine kada sam upisala skolu voznje.Pobegao u instruktore,volan je trebalo da mu postane prelazno resenje,pa je sa diplomom Masinskog faksa poceo da vozi kamione,presao na autobuse,i eto zavrsio kao instruktor voznje.

Divan covek,na lebac da ga mazes.Imao je zivce ko konj.Pusio je mirno svoje cigarete i poducavao voznju.A onda je upoznao mene.

Pa recimo to ovako,zivci su mu toliko oslabili jer sam ga sve cesce cula kako urlice napaniceno:"Unaaa jeboteee prosla si kroz crveno."

Ili "Paziii otkide mu retrovozor."

E pa onda je sve redje palio cigarete dok sam ja vozila.Mogu ponosno da izjavim da se odvikao od tog uzasnog poroka u onim momentima dok su trajali moji casovi.On koji je palio jednu za drugom,bio je toliko napet da nije uspevao da zapali niti jednu.

U cudu bi me gledao kad bih ga mrtva ladna pitala:"Ej a jel tesko da se vozi u stiklama?"

Prvo me je gledao onako unezveren od moje voznje,a onda odgovarao pravdajuci se "Ne znam nisam nikad probao da vozim u stiklama."

Na prvom polaganju,i prvoj raskrsnici policajac je trazio da "Istog momenta zaustavim i napustim vozilo."

Sledeca dva takodje nisam bila nesto bolja,ali verujte to je bilo zbog ciste treme,casna pionirska rec.Nekako sam i uvezbala taj volan,ali pod stresom i tenzijom sam postala nepredvidiva.

Jednom je na polaganju bio prijatelj mog instruktora.Dobro ajde spomenucu da mi je taj divni cikica postao super drugar,uvek je govorio da je uprkos mom netalentu za voznju beskrajno srecan kad na rasporedu casova vidi moje ime."Kad ugledam Una,u moru onih smorova i bezveznjakovica sunce me obasja,bar cu se ismejati iako ce mi skratiti godinu dana zivota",govorio je.

I eto,bicu postena,na polaganju ti on ovako kaze tom policajcu:"Ova moja Una je mnogo veliki tremaros,ali je mnogo dobro i drago dete.Ako je ti sada ne pustis,sanse nema da prodje,ali veruj mi na rec mnogo sporo vozi pa nece ugroziti nikoga,izvezbace,savesna je ona,veruj mi na rec."

I tako ja dobijem vozacku dozvolu.

Od toga dana nista vise nije isto za moje sugradjane.Prestali su da izlaze sa decom,a sve cesce su izvodili taste.

Hvala Bogu pa nisam izazvala nikakvu nesrecu do sada.Nikoga nisam ugrozila.Dobro ajde,ogrebala sam par auta na parkinzima,ali samo zato jer se parkiraju isuvise blizu,a ja kad vozim rikverc ne znam gde je levo a gde desno i uvek nekako pogresno okrenem volan.Samo to je razlog.

Unervozi me rika lavova na ulicama,krici hijena pa onda jos vise usporim.Ili nesto zabrljam.Da,ja sam ona koju zelite da udavite dok vozite ulicama vase ljubimce.

Ja sam ona koju mrzite svom svojom silinom.

Spominjete mi familiju.

Pozdravljate mi majku.

Ja sam ona,koja,kada sam u spicu,pa sam nemocna da pronadjem parking,glavom trubim po volanu...ne nerviram se,ne nerviram se,ne nerviram se...

Ja sam ona koja se naivno smeska kad je pandur zaustavi,jedna od onih koja se izvuce bez napisane kazne.Ja sam ona koja kad pronadje zataknutu kaznu za isteklo parkiranje na samo 10.minuta sto kasni, pa vicem za onim sto radi na tom istom parkingu "Zatakli ti dabogda."

Da ja sam zensko za volanom.Zbog koje kasnite,od koje stitite svoje ljubimce sa 4. tocka.I one sa 2.Em plus plavusa.Sve vam je jasno.Osoba koju ste oduvek mrzeli,ali niste znali kako da je se docepate.

Evo,posto bi price trebale da imaju srecan kraj...ima ga i ova.Duze vreme vise ne vozim.Svet je sigurnije mesto,a na ulice slobodno pustite decu da se igraju.Ne morate vise tako cesto da saljete tastu u setnju.

Ali ko zna,duboko sam uverena da u meni negde cuci Flojd,samo moram da ga oslobodim.Ako bude tako...Cekam vas na crtu.Kakvi ste vi vozaci?

Jos samo da vidim ima li gde onih Alpina,da imam pravu makinu.

 

 

 

 

 

 


Powered by blog.rs