Brod u boci

Šuma

Ljubav — Autor unajedina @ 01:15

Koračamo tako nas dvoje. On i ja. Još samo jedno raskršće, samo jedan osećaj, samo još jedan dan. Do sledeće kapije, a onda podižemo mostove, ojačavamo brane, još samo malo puštamo vojske da borave na teritoriji onog drugog. Moje bele šatore u kojima vojnici pijani mahnitaju, donoseći nemire u njegove ravnice.                                                     Moje urlike. I moje tišine.                             Devojčicu moju, i Magaricu, Grešnicu, Ženu, Luđakinju, onu Mimosvijeta.

Varljivo leto dobi tople boje Miholjskog leta, a onda hladni vetrovi severa donesoše kiše, hladnoću koja nam se zavuče u kosti, u duše, bez najave.                                     A mi ostajemo.                                               Onaj koji bi zbog mene voleo moju Mačku. Crnu. Debelu.        Koji bi ukrao, samo da me odvede na vrh piramide. Keopsove.   Za koga su moje reči ovde, sa ukusom hrane koja nam se topila na jeziku i klizila niz nepca, izbačene kao prožvakana i pljunuta hrana sa nadom da će neko moći da oseti taj isti ukus. Uzalud.                                                 Zakoračih u duboku mračnu šumu. Bez i jedne zvezde da mi obasja put. Bacajući mrvice za sobom za koje sam tako naivno verovala da će mi pokazati put da se vratim. Svi oni muškarci koji krenuše za mnom, jedući te iste bačene mrvice. Ne znaju da ih nahraniti neću nikada. Da se tek sada neću umeti vratiti. Njima. Sebi. Nikad više. Odustaju. Zastaju. Tako predvidivi.

Nas dvoje u mračnoj šumi bez i jedne zvezde ostajemo. Verujem u njega da poznaje zakone šume, da će pronaći neki put. Jer nije on bilo ko. Ovaj i Ovakav On!

Ostaviti me ne može, tek tako, divljim zverima. Nada se nekom svetlu u toplom kućerku gde će me ostaviti na sigurnom. Onu za koju kaže da će imati pet muževa koje će urnisati do poslednjeg atoma snage i poslednje pare u džepu i odbaciti kao stare krpe, a oni će biti srećni posle svega za momente i mrvice koje dobiše. Kao milostinju.

Nemoj da me prodaješ tek tako. Da me oglašavaš na oglasnim tablama nudeći mi nešto bolje. Znaš da tek sada za inat neću. I ne možeš mi baš ništa.

Nadam se da znaš pravi put, ja sam krenula u šumu za tobom, mrvica nema više da se vratim natrag, nejaka da se izborim sa zverima, isuviše jaka da bih odustala...koračam tik iza tebe ... pa ti vidi šta ćeš sa mnom.

 

 


Powered by blog.rs