Brod u boci

Zivotinjsko carstvo

Zivot — Autor unajedina @ 22:45

Jednom davno u jednoj sumi,zvanoj Blogogradska suma, zivele su zivotinje koje su se u njoj druzile,smejale,plakale i delile zajednicki zivot.Bile su srecne u toj sumi,posto su mogle da budu ono sto jesu,nisu morale da se pretvaraju i mogle su u njoj da skakucu do mile volje,ili jednostavno da se povuku i dremaju iza nekog starog panja posmatrajuci druge zivotine kako zive svoj zivot.I tako ucili jedni od drugih,radovali se tudjoj sreci,tugovali nad tudjom tugom prepoznajuci sebe u mnogim pricama.Ziveli cudni sumski zivot,ne osluskujuci sta se desava u stvarnom svetu.

 

Jednoga dana,kraljica sume Sanjarenja odluci da je doslo vreme da povede svoje drugare u spoljasnji svet.Posto je najhrabrija,i srce u dusa Blogogradske sume,jednog jutra je jednostavno ustala i rekla:"Drustvo spremajte se,vodim vas na jedno mesto,nema pogovora,vreme je da malo prosetamo van sume.Ovih dana nema valcera ni putovanja tako da vam ne gine da idete sa mnom u avanturu."

Znate,ona je prava pravcata Bela lavica,istinska kraljica tako da ostalim zivotinjama nije ostalo nista drugo nego da se pocnu spremati za put...

 

 

Prvo sto im je trebalo u druzbi dostojnoj spoljnog sveta bila je jedna zivotinja koja je hrabra i neustrasiva,i naravno ima snazna krila da ih vine visoko iznad Blogogradske sume.Nema sumnje,pravi izbor je nas jastreb koji stiti nebo,Krilaandjela...ali da stvar bude jos bolja dosao je uz pojacanje jedne Inspiracije koja mu jaca krila i daje snagu da leti jos vise u nebo.Prvi clan delegacije,dakle,jastreb uz jastrebicu.

 

 

 

Nakon jastreba,dosao je red na zivotinju koja vlada vodenim prostorom.Neustrasiva,nesputana,koja pliva slobodnim stilom morskim plavetnilom i ne plasi se duboke vode.Tanjana.Divni delfin,koji ima snagu,daje osmeh drugim zivotinjicama i pokazuje im da koliko god veliki talasi bili,i pretili da nas potope...uvek treba plivati i boriti se.

 

 

 

Dobro u vazduhu imamo igraca,u vodi imamo igraca,potreban je jedan hrabar i neustrasiv Stepski vuk,koji se ne plasi da koraca sumom,stiteci svoju vucicu i malog i vuka,pokazujuci ostalima da je moguce izaci iz sume i ostvariti svoje snove.Uz njega se ostale zivotinjice osetise malo spokojnije,i dobise veru da ce i one jednog dana naci savrsenu ljubav.Poseban je taj vuk. Jedinstven.Dobar,iako drugima moze izgledati opasan,verujte da nije.

 

 

 

I ohrabrise se nasi drugari,stekose polako snagu ali bi im potrebno i malo dodatne mudrosti pa u pomoc pozvase mudru sovu,jednu Tanju koja pise divne pesme,i bas je prava ozbiljna pesnikinja,smerna mudra sova,verujte na rec.Pravi predstavnik i pojacanje.

 

 

 

Uveca se mala druzba,i pretvori u pravu malu armiju.Fali samo osmeh.Idealna je za to nasa Vesela,koja kao mala vesela veverica skuplja svoje pesme kao lesnike,i nesebicno ih deli sa ostalima.I upamtite...ne voli zutu boju.Nikako.A ima i zastitnika,zbog kojeg u poslednje vreme slabije pise,ali oprosteno joj je.Zbog osmeha koji je zarazan.

 

 

 

Ko fali u druzbi,ko fali?A bez mede ste mislili da krenete,a drustvo?Ma sanse nema,medo je car sume i vole ga sve zivotinje,jer je najsnazniji,jer im razvlaci osmeh na lice i daje dobru,pozitivnu energiju celoj druzbi.Suky.Druzba bez mede je kao suma bez lisca,dosadna i prazna.Medo bas zna sta radi,pise ko veliki,prave ozbiljne price...i ume da plese,cula sam, pricala je cela suma,verujte mi na rec.

 

 

Znaci druzba je tu...prebrojava nas Bela lavica...Krila...tu su,Delfin,Vuk,Mudra sova,Veverica...ko fali?

 

 

"Ajde Una sta se skrivas",viknu Lavica,"stvarno si pravi mis,izlazi pa da krecemo".

"Nemojte mene,ja sam mala,a vi ste veliki,samo cete me zagubiti negde,zastajacete zbog mene.Ja sam samo mali mis,naspram vas velikih predstavnika sume."

"Ma znas da nema diskusije sa mnom",namignu mi svemoguca lavica,"a uostalom potreban nam je i mis,jer desi se ponekad da uplasi slona,pa ko zna,da nam se nadjes",viknu lavica,nestrpljiva da se dalje objasnjava,a i da ohrabri misa da se oseti malo vecim.

"Dobro,evo me upadam."

 

 

"Uh,pa stvarno je mali ovaj mis,pomislise ostale zivotinje...ali neka ga mozda i bude od koristi."

Druzba krece...

Sta je dalje bilo?Mislite da su uspeli van sume?Mislite da je to cela druzba na okupu?

Nema sanse.

 

 

Reci cu vam jednu tajnu,ali dobro je cuvajte...Postoji jos jedan clan.Zastitnik iz senke.Ako vam otkrijem nesto vise o njemu,moracu da vas eliminisem,a to naravno ne zelimo...ako bude hteo da vam se predstavi ucinice sam to jednog dana...do tada...razmisljajte o njemu...

 

 Hm...dobro,reci cu vam samo jos ovo...Doticni gospodin K. izjavio je ljubav nasoj Beloj Lavici,na najlepsi moguci nacin...napisavsi joj pesmu.

Da,da...pesmu,pravu pravcatu pesmu...

A sta je dalje bilo?

E bas necu da vam kazem...

 

Cica mica i gotova prica.


Powered by blog.rs